Speelgoed

Spelen is de manier voor kinderen om zich te ontwikkelen. Kinderen hebben vaak een voorliefde voor een bepaald soort speelgoed. De speel-o-theek heeft een breed aanbod van speelgoed, zodat kinderen naast hun favorieten ook nieuw speelgoed kunnen ontdekken.

 

 

Welk speelgoed kunnen kinderen lenen?

In onze speel-o-theek staat een grote hoeveelheid speelgoed. Om de collectie overzichtelijk te houden, hebben wij het speelgoed ingedeeld volgens de Speelgoedschijf. De categorieën sluiten aan op de lichamelijke, sociaal-emotionele en verstandelijke ontwikkeling van kinderen.

 

  • B: Bewegingsspeelgoed (o.a. skateboard, fietsen, skelters,rolschaatsen)
  • Z: Zintuiglijk speelgoed, vaak geschikt voor baby’s en dreumesen
  • F: Fantasiespeelgoed (o.a. poppenhuizen, hijskranen en keukentjes)
  • E: Creativiteit en Expressie (o.a. muziekinstrumenten en knutselspullen)
  • G: Gezelschapsspellen
  • T: Taal-, Denk- en Rekenspellen.
  • C: Bouw- en Constructiespeelgoed (o.a. Duplo, Kapla, treinbanen)
  • P: Puzzels

Bewegingsspeelgoed is goed voor de ontwikkeling van de grove motoriek. Voor het oefenen van de fijne motoriek hebben we bijvoorbeeld knikkerbanen in huis.
Horen, zien en voelen; baby’s en jonge kinderen moeten nog ontdekken hoe dat werkt. Dat kan heel goed met ons zintuiglijk speelgoed voor in en buiten de box.
Met het spelen van rollenspellen ontwikkelen kinderen hun fantasie wat belangrijk is voor hun sociaal emotionele ontwikkeling. Veel kinderen houden van muziek en knutselen graag. Voor hen kun je creatief speelgoed bij ons lenen. Samen een spel spelen kan al vanaf jonge leeftijd. De speel-o-theek heeft gezelschapsspellen voor kinderen vanaf drie jaar. Ook leuk zijn de coöperatieve spellen, waarbij het doel niet is om te winnen, maar om samen te werken. Verder is er in de speel-o-theek veel speelgoed waarmee kinderen kunnen bouwen en puzzelen. Dit speelgoed helpt kinderen om afmetingen te herkennen en hun ruimtelijk inzicht te gebruiken. De taal- denk- en rekenspellen zijn er niet alleen voor kinderen die hier moeite mee hebben, maar ook voor kids die juist extra uitgedaagd willen worden.

 

Verjaardagspeelgoed

Naast het gewone speelgoed heeft de speel-o-theek verjaardagspeelgoed te leen. Er is een verjaardagkast vol met ideeën: spelletjes, spelmateriaal voor partijtjes en (cijfer) taartbakvormen.
Wat zit er o.a. in de verjaardagkast? Poppenkast met poppen, pedalo’s, sjoelbak, loopski’s, sjablonen voor maskers en mutsen, ezeltje prik, Twister, loopzakken, dartbord, glijbaan, muziekinstrumenten, parachute, verkleedkleren en themakisten.

 

 

Themakisten

Voor de leukste verjaardagsfeestjes, leen je natuurlijk een themakist bij de speel-o-theek. Er zijn zes themakisten met verkleedkleren, spellen en een uitgebreide beschrijving met spelideeën in de thema’s Prinsessen, Ridders, Kabouters, Piraten, Heksen & Tovenaars, Sint  en Piet.
De kisten zijn geschikt voor feestjes met 8 kinderen en zijn te leen voor €10 voor 2 weken.

 

Het verjaardagspeelgoed kunt u reserveren.