Donaties

De speel-o-theek draait volledig op vrijwilligers. Alle vrijwilligers, waaronder het bestuur, krijgen geen financiële vergoeding. 
Giften en gebruikt speelgoed in goede staat zijn zeer welkom.

In 2020 hebben we een donatie ontvangen van de Lakeland Foundation voor buitenspeelmateriaal en houten bouwmateriaal.
In voorgaande jaren hebben we donaties ontvangen van de ING Bank en de Rabobank waarvan we een nieuw uitleenprogramma hebben gekocht en computers hebben vernieuwd. Ook is bewegingsspeelgoed en taal-, reken- en denkspellen hiervan aangeschaft.

Misschien een idee voor uw onderneming?

Giften zijn welkom op rekeningnummer: NL62 RABO 0149 5709 02 t.n.v. Speel-o-theek de Steeg.
De speel-o-theek is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41193454

RSIN 807978693

Donaties 2023

In 2023 hebben wij actief meegedaan met acties om extra donaties binnen te krijgen, met het doel om nieuw speelgoed te kopen.

Sponsorkliks

In januari hebben wij ons aangemeld bij ‘Sponsorkliks’, hiermee kan iedereen ons gratis sponsoren door online aankopen te doen via onze sponsorkliks pagina bij aangesloten bedrijven. De Speelotheek ontvangt een percentage over het aankoopbedrag. Het sponsoren is helemaal gratis voor de koper en bij een bedrag groter dan €50,00 wordt het geld uitbetaald.

Wij hebben met deze actie in 2023 €54,00 mogen ontvangen, en we hopen volgend jaar weer boven de €50,00 grens uit te komen.

Wil je ons ook gratis sponsoren? Gebruik dan onze link: SponsorKliks

Lakeland foundation

In juni hebben wij bij de Lakeland Foundation een verzoek gedaan om ons project ‘Leren voor later’ te financieren. Wij zien dat computational learning een belangrijke vaardigheid is in de 21e eeuw en wilden hiervoor speelgoed aanschaffen om te leren programmeren, maar ook om de vaardigheden die je hiervoor nodig hebt te stimuleren met Grimm’s speelgoed.

De Lakeland foundation heeft €750,= gedoneerd en dit speelgoed is inmiddels opgenomen in de uitleen. Regelmatig zetten wij dit speelgoed in de spotlight op onze socials, maar kom het vooral ook in de Speelotheek bekijken. Wij zijn bezig om het speelgoed te voorzien van een sticker van het logo van de Foundation zodat dit goed te herkennen is.

Wil je meer weten over de Lakeland foundation? Kijk dan op Lakeland Foundation.

Rabobank

Wij hebben dit jaar met twee acties van de Rabobank meegedaan:

Rabo Clubsupport

In mei hebben wij ons aangemeld voor de jaarlijkse Rabo Clubsupport actie. Na de stemperiode hadden wij 18 stemmen gekregen waarmee we het fantastische bedrag van € 450,56 hebben ontvangen.

Wij zullen dit jaar dan ook wederom meedoen met deze actie en hopen weer op zoveel mogelijk stemmen van jullie!

Coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage

De Speelotheek was niet de enige die een jubileum vierde. De Rabobank bestond 125 jaar en vierde dit door €125.000,00 uit te delen in de regio om te investeren in lokale duurzaamheidsoplossingen en projecten. Wij zagen dit als een kans om ons project ‘Leren voor later’ uit te breiden, met meer speelgoed. De Rabobank heeft hiervoor €500,00 gedoneerd, waarmee wij met name niet elektronisch speelgoed hebben gekocht om computational thinking vaardigheden mee te ontwikkelen.

Bedankt!

Wij willen alle donateurs heel erg bedanken! Zonder jullie steun hadden wij al dit mooie speelgoed niet kunnen aanschaffen.

Daarbij hopen wij ook dit jaar weer nieuwe donateurs aan te kunnen schrijven om ons buitenspeelgoed te vervangen en aan te vullen. De eerste aanvragen zijn de deur uit en wij zullen jullie op de hoogte houden als dit gelukt is.

Zelf ook doneren? Denk aan de sponsorkliks of kijk op hier boven voor ons rekeningnummer.

Wij kunnen ook altijd plastic boxen gebruiken en speelgoed is ook altijd welkom. #duurzaam2024